Friday, May 11, 2012

Štaubert ve finále debla, Komardina bude hrát o titul

Samostatnost na turnajích už by měla patřit k běžným věcem v tomto věku. Páteční den začíná velmi brzy, když po domluvě s rodiči a ušetření času k odpočinku před Itálií,  odjíždí Katka sama vlakem z Villachu do Pardubic. Ranní odjezd vlaku je v 5:26 z místního nádraží, ale podle plánu od 5 hodin zapomněli otevřít pokladnu. Nakonec nám pomáhá „ostraha“ nádraží, který zjistí, že v automatu můžeme koupit pouze lístky na hranice a v Břeclavi se musí dokoupit nový. Katka cestu zvládá a ve 13:25 vystupuje v Pardubicích.
Semifinálové zápasy začínají opět v 9:30. Nastiya nedává šanci Slovince Čuk a vyhrává 6:2 6:0. Může se tak těšit na sobotní finále. Vedle na kurtě bojují 3 hodiny Ukrajinka A. Korashvili a Ruska A. Rychagova, která jen „klohní“ krátké údery a vrací míče z nemožných pozic do kurtu. 
Korashvili to neskutečně letí, má v ruce neuvěřitelný švih, míče lítají hodně rychle a hlavně zlehka. Když se jí nechá hrát, tak není moc šance, ale jak je pod tlakem, tak je pomalá a slabá na nohách. Rychagova využívá své plazivé obrany i kopců a vítězí 6:3 4:6 6:3.
Pavel Štaubert na centrálním dvorci  hraje s francouzským spoluhráčem o titul ze čtyřhry. Rakušani jsou více sehraný a důraznější v zakončení. Ve 2 setu vedou 3:0, ale soupeři opět přidávají důraz a otáčejí výsledek ve svůj prospěch. Zápas končil 1:6 3:6, ale s postupem do finále je Pavel spokojený. Finalisté obdrželi medaile a ručník s Kiki. Domča Paterová s A. Korashvili se probojovaly o den dříve do semifinále. Zítra začínají finále shodně od 9:30!

No comments: