Thursday, May 17, 2012

Amstetten - opět v hale !

Špatné počasí, zima a kolem 8 stupňů,ale i rozhodčí zahnal všechny hráče zpět do haly. Venkovní kurty vypadaly zatím nejlépe od začátku turnaje. Stále po nich jezdil s válcem správce kurtů a je vidět, že když ITF někomu pohrozí, tak se začne snažit. Najednou byli k obědu i těstoviny. Dalo by se hrát venku podle plánu od 10:30. Ale vrchní rozhodčí nechává hrát dívčí zápasy v hale. Spíš se bojí udělat chybu, aby si zase někdo nestěžoval směrem k ITF. Ale Jarda Bulant trenér od Babsy Haas mi potvrzuje, že turnaj se dělá taky kvůli ní, a  ona preferuje hrát ráno v hale. Což i chápu!
Zápasy se hrají v hale na koberci posypaný  granulemi ve dvou městech. Hráči neumějí vyslovit anglicky granule, tak tomu říkají „small shit behind base line“. "Komu hala vyhovuje, ten vítězí". „Střelkyním“ jako jsou  Kudermentova, Korashvili se hraje opravdu dobře a vítězí. Menší hráčky typu Rakušanky A. Heil a Američanky Stevenson, se moc dobře nehraje,  nestíhají vůbec pokrývat pohybem kurt. Pak jsou další „neutrální“ hráčky, kterým je jedno kde se hraje. Patří mezi ně Haas, Komardina, Fanning, ty si též svá vítězství pohlídají.
Komardina hraje s Bárou Štefkovou ve vzdálené hale ve vedlejším městě. Zápas končí 6:3 6:3, přesto Štefková vedla ve 2 setu 0:3 a nehrála vůbec špatně. Bohužel hraje moc ve velkých vlnách nahoru a dolů. Paterová hraje opět se Slovinkou Čuk. Pro Domču ideální zápas v hale, ale napínavý 1 set získává Čuk 6:7. Ve 2 setu se hraje podle not Dominiky a hladce vyhrává 6:1. 3 set je poznamenaný „potrestanou“ raketou z 1 setu a prasklou strunou na druhé raketě. 3 raketa Domči, která je vypletená „místním“ vyplétačem připomíná spíše jako špatný vtip! Je tak měkká, že 4 struny dáte k sobě a je jak trampolína. Nehratelná raketa! Dominika si půjčuje raketu Nasti,potom po pár gamech to zkouší s raketou Markéty Slavíčkové. Je to škoda, zápas je tím hodně poznamenám a Slovinka vyhrává 3 set 3:6. Asi je dobré si raketu zkontrolovat, když si jí vyzvedávám u vyplétače, „že Domčo“ ?!
Odpoledne hrají  junioři nakonec na všech venkovních kurtech. Asi nejzajímavější je postup M. Zvereva (roč.97) do čtvrtfinále z kvalifikace. Na závěr dne se hrají finále čtyřhry, kde vítězí Korashvili, Fanning proti Haas, Patiyuk 6:1, 7:5 a Weidinger, Miedler porážejí Belgičany Geens, Stevens 6:2 6:3. Později odpoledne odjíždí vlakem Dominika i s Markétou Slavíčkovu domů. Jen ve Vídni musejí přejet taxíkem z jednoho nádraží na druhé a po půlnoci vystupují v Praze na Hl.nádraží.

Večer přichází jedná fantastická zpráva přes skype. Katka Siniaková porazila výbornou hráčku Zhaong 6:4 6:2 a postoupila do semifinále v Santa Croce. !

No comments: