Wednesday, May 9, 2012

Siniaková, Paterová a Komardina jdou dále do čtvrtfinále!

Dopolední zápasy 2.kola zvládlo vyhrát trio sparťanských děvčat. Nejprve na centrálním dvorci Paterová vybojovala zápas ve 3 setech s Rakušankou J.Grabher, která hodně využívala obíhaného forhendu z bekhendového rohu . Svým stylem připomínala spíše mužský tenis. Dominika přestala po prohraném 1 setu 4-6 negativně komentovat své chyby a zaměřila se více na hru. Ve 3 setu otočila z 0-2 na 6-3 a postoupila do čtvrtfinále.
Na kurtě číslo 8 rozehrála zápas Komardina proti Polce P. Lewandowska, která se hodně zlepšila oproti loňsku, vloni byla hodně mdlá, teď se výrazněji snaží útočit. Do zápasu nastoupila nabuzená a hra na 3 údery jí vycházela. Do stavu 2-5 nedávala šanci, ale jak u těch to hráčů bývá zvykem, neudrží svou hru hrát po celý zápas a Komardina nakonec ztrátu dotáhla a otočila na 7-5 6-3.
Zápas Siniakové proti Australance I. Wallace musel být přesunut z kurtu 7 na 4, protože na 7 probíhal maraton mezi Kalininou a Cuk. Zápas, který se hrál přes 3 hodiny v obrovském nasazení nakonec vyhrála Slovinka Cuk 6-3 ve 3 setu, ale to závěrečné tempo po 3 hodinách bylo na děvčata opravdu neuvěřitelné. ! Siniaková v 1 setu musela obracet z 1-4 na 7-5 a 6-2, řekl bych, že zápas byl ze strany Katky hodně uspěchaný do stavu 1-4, ale pak se uklidnila a potvrdila svou kvalitu a zvítězila.Též důležité, že si s tím dokázala sama poradit.
Ukrajinka Korashvili si poradila s Rumunkou J. Cristian 6-3 6-3, která překvapivě postoupila z kvalifikace do 2.kola hlavní soutěže. ( Jacquelin Cristian na snímku). Pavel Štaubert si dobře zahrál a bojoval, přesto Australan byl nad jeho síly. Odpolední čtyřhry skončili jedním vítězstvím a jednou porážkou a jednou zlomenou raketou.! Následný večerní 40 minutový trénink na srovnání úderů vyslal pozitivní signál do zítřejších zápasů.
Na večer nechyběla player´s party, kterou musí uspořádat každý turnaj. Zde probíhala jakási večeře pro hráče a místní sponzory. Po uvítání a poděkování sponzorům jsme se pustili do jídla :)

No comments: