Tuesday, May 8, 2012

ITF 2 Panceo ITF Junior Cup 2012 - Všichni sparťané jsou ve 2.kole ve Villachu

Série ITF turnajů se pomalu přesunula do Evropy. Od konce dubna až do července bude koloběh turnajů převážně v Evropě i z důvodů juniorských Grandslamů na Rolland Garros a Wimbledonu. Villach, který se nachází v horách  v nadmořské výšce 550 m.n.m. slibuje opět rychlejší výměny, ale pořadatele nasadili těžší míče Wilson Tour, které po prvním setu jsou tak těžké, že přestávají „létat“.
Krásný areál s osmi kurty a malým centrálním kurtem, kde jsou malé tribunky je fajn. Obrovskou výhodu je , že máme studentský hotel přímo vedle kurtů a nemusíme vůbec používat auto. Kdykoliv přes den můžeme na hotel, což usnadňuje odpočívání mezi zápasy, nebo po ranní rozehrávce. Turnaj je silně obsazen, poslední 8 nasazená hráčka je Anastasiya Rychagova, která je ročník 97´, a je na 133.místě žebříčku ITF.
V kvalifikaci bojovala včera o postup prostějovská Petra Melounová, ale podlehla těsně 5:7, 5:7 a bohužel žádný lucky looser se nelosoval, protože přijely všechny hráčky. Z mého pohledu velké překvapení, že z kvalifikace postoupila Rumunka Jacquelin Cristin, která je ročník 98, oproti loňsku hodně vyrostla a měří kolem 175cm, letos vyhrála turnaj Tennis Europe do 14 let v Tarbes. K tomu zde ve Villachu postoupila do 2.kola pro mě dost překvapivě.
Ale zpátky k našim!! Všichni sparťané postoupili do 2.kola. Pavel Štaubert vyhrál ve 3 setech 6:1 2:6 6:3 a jak okomentoval tento zápas, „ vše bylo pod kontrolou, až na ten dívčí výsledek setů“. „ Jeden set holky vyhrávají hladce a vzápětí druhý prohrají  hladce, nakonec třetí set vyhraje hladce jedna z nich". Dominika Paterová na kurtě číslo 8 se vymanila z pomalého rozjezdu a otočila z 1-3 na 6-3 6-2, zápas pod kontrolou. Anastasiya Komardina nastoupila po Domče s Řekyní V.Grammatikopoulou. Obě hráčky se znají z kategorie do 14 let. Zápas měl být hodně vyrovnaný, ale Řekyně hrála dobře pouze do stavu 1-3, ale pak už se nechala zatlačit Nasťou a s přílišným respektem už neměla šanci, nakonec 6-3 6-1. Poslední zápas naší „družiny“ vyhrála nasazená jednička Kateřina Siniaková, která svou soupeřku „metla“ a dělala si s ní co chtěla, nakonec zvítězila 6-1 6-4.

Na závěr dne se hrály ještě čtyřhry, kde holky vyhrály. Včerejší večerní trénink jsme vyměnili za výklus. Počasí nám přeje, kolem 24 stupňů. Zítřejší program začíná od 9,30 .  


No comments: