Monday, May 14, 2012

Amstetten ITF 2 - slabá organizace

Druhý turnaj v Rakousku ITF 2, který začíná kousek od Linze. Z Prahy trvá cesta přes České Budějovice kolem 4 hodin. V klubu UTC Amastetten se uskuteční již 33. ročník Spring Bowl tohoto turnaje. Pořádá se v domovském klubu nadějné rakouské juniorky Barbary Haas, která se posledním rokem připravuje ve Vídně.
Kurty nevypadají moc kvalitně. Na první pohled měkké a při doběhu se hráči „boří“. Moc na velkou kvalitu to nevypadá  a zápasy budou více o „vzpírání“. Pořadatelé si dělají co „chtějí“ a místo garantovaného oficiálního hotelu, který jak se dozvídáme je plný a 35km vzdálený od klubu, nám dávají penzion, za který musíme doplácet menší rozdíl. Turnaj přispívá na ubytování pro hráče pouze 25,-Euro na noc a zbytek si musí všichni hráči doplácet. Přitom  pravidla ITF tuto možnost neumožňují! Organizátoři musejí garantovat full hospitality pro všechny hráče v hlavní soutěži. Ale vrchol teprve přijde při první večeři, kdy hráči mají garantovanou večeří, tak dostávájí klobásu se zelím! Ti chytřejší nevečeří, ale jdou za „své“ se najíst jinam. L
S ubytováním jsem naprosto spokojený. 5km vzdálené cesty od klubu máme  rodinný penzionek, který je na kraji vesničky Hart . Všude okolo jen louka a pole a co je dobrý, jen pár lidi z turnaje a žádní kluci J. Bude klid jen na turnaj J

Holky ještě večer zatrénují, Dominika Paterová si dala půl hoďky s Natálií Vajdovou s kterou je domluvená  na debla. Anastasiya Komardina je domluvená s Veronikou Kudermentovou, která jí, ale „vyšplouchla“ a dala přednost Zverevovi na trénink. Nakonec se domluvily spolu s Vendulou Žovincovou, která čeká jestli se dostane jako LL.

Dopsáno 16.5.
Ve středu zasílám dopis na ITF s oficiální stížností. Když hráči obdrží k obědu wurst guláš, tak to se nedá. Dále  na zápas nedostávají ani vodu, přitom je to povinnost opět turnaje zajistit “cold & safe to drink water”  v blízkosti kurtů. Na mail zaslaný na ITF mi přichází během hodiny odpověď .  ITF už obdržela několik podobných stížností na turnaj a bude vše řešit s rakouským svazem. 




No comments: