Monday, March 5, 2012

Z pěti sparťanů jdou do 2.kola pouze dvě hráčky

První hrací den nepřinesl dobré výsledky našich hráčů a hráček. V poměrně velkém vedru se odehrály všechny zápasy. Nejprve Pavel Štaubert nestačil v 1.kole na Američana. Ač to vypadalo v první setu nadějně, ze začátku první tři gamy Pavel dobře servíroval a svůj servis si vyhrávala hladce. O soupeřovo podání se vždy bojovalo přes shody, ale za stavu 3:3 Pavel nezaservíroval, tak jako v předchozích gamech a přišel o svůj servis. Soupeř držel míč ve hře a Pavel zbrkle spěchal a hrál po lajně, kde kazil. Ve druhém setu ještě otočil z 1:3 na 4:3, ale vzápětí přišli nevynucené chyby a ztracený zápas.
Děvčata se vydala na dvorce v pravé poledne. Některá nestihly ani oběd, jelikož byly na přípravě jako 3 runda. Katka jediná si stihla dojít na oběd. Kristýna Roučková proti čtvrté nasazené Ipek Soylu (TUR), která proti nám hrála Winter Cup před týdnem ve Frýdlantu, tak začala hrát s moc velkým respektem, hodně chyb a stav 1:4. Po pár míčích zjistila, že i Ipek má problémy s kontrolou míčů a se servisem. Nakonec vybojovala set 6:4, ve 2 setu opět Kristýna pokračoval ve své hře, jak na rozbouřeném moři, přesně střídala hru ve vlnách, dobré zásahy s chybami, přesto se mohla radovat z postupu do 2.kola.
Mezitím rozehrála zápas Dominika Paterová na osmičce, na kurtě kde jsou velký výběhy. Rychlé míče dělali Dominice problémy, k tomu dvakrát smolně prohraný gamy ze 40:15 za sebou a soupeřka byla ve vedení 0:3. Zbytečné komentáře moc ke hře nepřidávali. Levoruká Američanka si často pomáhala "šizením" a často míče na lajně hlásila jako aut. Ale hrála jako stroj, dlouhé míče do zadu a úhly ven z kurtu. Ve druhém setu Dominika bojovala, ale nakonec se uvařila ve vlastních chybách.
Nastiya Komardina začala hrát ve stejnou dobu jako Dominika proti nasazené Američance, více se srovnala s míči a držela těžiště při zemi, nervózní Američanka kupila chybu za chybou a ve druhém setu z cela odpadla.
Poslední zápas téhož dne. Druhá nasazená Kateřina Siniaková se Švédkou Listner, která měří určitě přes 182cm, ale hrou s kterou nastoupila na Katku si zasloužila "pár facek". Jen kopce a kopce s rotací, často Katka skákala nad plot, aby na ně vůbec dosáhla. jediná cesta byla hrát liftované voleje., nebo hrát rychle a mít finální zakončení. Katka s více komentáři po zkažených míčích a set dolů 1:6, byla moc pasivní. Ve 2 setu více agresivity a risku přináší obrat z 1:2 na 6:2, Švédka nestíhala hrát kopce a Katka dostala soupeřku pod tlak. Listner taky šidí, míče na lajně před mýma očima hlásí jako aut a její jedno, že tam sedím za plotem. K tomu za mnou dorazí trenér Patrik Holm Švédský trenér si ujasnit skóre z 2 setu, kde Listner chtěla podvádět a hlásila jiné skóre."Arogantně odchází" na opačnou stranu.

3 set a začíná se opět s novými míče, které jsou rychlejší, hned vedení 40:0, ale série nevynucených chyb a vede soupeřka 0:1. Katka přestává útočit a hraje moc pasivně a znova je rozvěšená na plotě při skóre 1:4. Poslední šance na zvrat zápasu, kdy zařvu i sprostá slova, jde víc riskovat do úderu. Více winnerů, ale i rizika, Katka srovnala na 4:4. Z Katky přichází nepochopitelně pár slov"jen aby to teď neprohrála", "zbytečná", má být teď nahoře a Švédka dole, ona jí dotáhla přeci. Zkontroluji mobil a vidím, že se zápas hraje,už přes tři hodiny. Stav 4:4 a Listner mění najednou taktiku, třikrát zariskuje a zrychlí hru. Její nástup Katka nečeká a game 0:40 a 4:5. V dalším gamu se hrají opět kopce, pár chyb 30:30 a dvojchyba. Mečbol Katka odvrací winnerem z bakhendu po lajně. Další mínus mečbol, ale končí od Katky z bekhandu v síti. Hráči jsou dávno na hotelu a my jsme frustrovaný na travnatém oválu. Hněv, nasr..... atd. Tohle je těžké pro každého ....ale víra v sobě nesmí nás opustit.!!!

No comments: