Sunday, March 11, 2012

Safari -Lion&Rhino Nature Park RSA


Ty jsou v odděleném sektoru za sklem, cobra, anakonda, chřestíš, škorpioni, tarantule a spousty druhů, které nebudí moc pocitu bezpečí. Na skle mají vždy popis, kde žijí a čím jsou smrtonosný.

Po 1 hodině sedáme do mikrobusu a vydáváme se za predátory přírody. Od 13 hodin začíná krmení lvů a tygrů v přímém přenosu. Jedeme asi 20 minut, až dojíždíme do ohrad, které jsou 3 metry vysoké a probíhá v nich elektrický proud. Nad námi krouží hejno supů a čekají co zbude z mršin. Na cestě před námi dojídají hyeny zbytky. Jsou zabarvený tak, že je ve vysoké trávě není skoro vidět.

Teď přichází hlavní "show". Zajíždíme do další ohrady a, kde pobíhají bílí lvi a tygři. Perou se o kusy býka, mají od krve celou tlamu, chvílemi sledují auta, které stojí asi 30m od nich. Výraz lva je hodně agresivní, k tomu se začal se prát o maso s tygřicí. Tohle stojí za to vidět. Přesouváme se ke gepardům, vidíme to samé, žerou pohozené maso. Vytahuji ruku s foťakem z okýnka a pořizuji fotky. Následuje jízda dále, kde přímo na cestě leží lev africký a 2 tygřice, spí a je jim jedno, že jsme jen 10cm od nich. Je to zážitek! Vracíme se opět do oázy, kde máme pozdní oběd. Poslední věc, která je možná vidět, je show s anakondou a sprint Cheetah – Geparda, který je nejrychlejší zvíře na světě.

Na večer se vracíme zpět do Potchefstroomu, před večeří si jdeme ještě zaběhat a protáhnout . Zítra je neděle a jde se zpátky trénovat!

No comments: