Friday, March 9, 2012

Sparťanky vyhrály první turnaj v JAR

Je pátek ráno. V 9,30 začínají finále dvouher, kde v jednom nastupuje Robin Staněk s Američanem Siegel, který vyřadil v 1.kole našeho Pavla Štauberta. Když to beru zpětně, tak Pavel měl určitě jeden z těžších losů. Američan se pořád zlepšoval, nedělal nevynucené chyby a dokázal se vždy dostat z defenzivních míčů. Ve druhém finále nastoupije Nastiya Komardina proti též Američance J. Renaud, která vyřadila v 1.kole naší Dominiku Paterovou. Američanka hrála výborně úhly ven z kurtu, moc nemělo cenu začít se s ní pouštět od ostrých crosů.

Robin Staněk vyhrál zápas 7:5 6:1. Později věnuji Robinovi samostatný blog. Mezitím čeká, až dohraje Nastiya, která v té době otáčí zápas a vede 3:1 40:15 ve 3 setu. Ale z dlouho účinné taktiky odchází a pouští se s Renaud hrát rychlé kříže, z kterých prohrává. Stav 3:3, poté 5:3, následuje 5:4 40:0 a 3 mečboly. Série zbrklých chyb a 40:40, soupeřka má 2 výhody a nahraný forhend u sítě na 5:5, který trestuhodně posílá do sítě. Na druhé straně následují další dva mečboly,ten poslední je proměněn i s pomocí rozhodčího, který píská míč v kurtě jako aut. „Nejspíš se mu nechtělo sedět na empajru déle a po 3 hodinách se těšil na konec“. Následuje vyhlášení vítězů na centru a předání krásných trofejí s nádechem Africké kultůry. Všichni dostávají taky k trofejím obálky, „že by první prize money“J. Ne, ne junioři nesmějí dostávat peníze, ale je to šek do místní restaurace v hodnotě ……

Následuje finále čtyřhry a naše děvčata Kristýna Roučková a Kateřina Siniaková bojují o titul. Proti Ipek Soylu a Báře Štefkové. 1 set trvá přesně 15 minut, kdy se vůbec nehraje a 1 set je 6:0. Následuje dívčí odchod na toaletu a následný návrat na kurt přinesl změnu a skoré utkání,, hned ve 2 setu 0:4, holky přestaly hrát a jen na sebe koukaly co se děje. Ještě před blížícím se supertiebreakem se vzpamatovaly, sice uhrály jen 3 gamy, ale důležitě, že se začaly nutit do pohybu. Supertiebreak po boji 12:10 uff a vyhlášení opět na centrálním dvorci. Kristýna i Katka dostávají opět nádherné trofeje a obálky s šekem J .

Končí první turnaj a Katka jde ještě hrát odpoledne tréninkový zápas s Maďarkou Slavikosc, líbí se mi, že se jí chce hrát a má chuť hrát body a zkoušet si něco ze hry. Dominika mě pořád tlačí do tréninků, chce být úspěšnější příští týden a být připravená, pořád si říká o trénink, neodjíždíme na hotel dokud nedotrénujeme. Super přístup!!! Jelikož skončil první turnaj, domluvil jsem všem fyzioterapeuta a masáž na závěr dne. Je to potřeba, po 2 týdnech na betonu a ještě další týden před námi. Na tomhle se nedá šetřit při turnaji..!
Zítra máme volno a jedeme na Safari …!

No comments: