Tuesday, March 13, 2012

Do čtvrtfinále postupují Roučková i Siniaková

Je úterý ráno a od 9 hodin začínají hrát zápasy 2.kola obě naše děvčata. Ranní rozehrávka od 8 hodin patří kvalitou spíše mezi okresní přebor, chybí pohyb a větší kontrola míče, ale pro pohodu před zápasem to přehlížím.

Katka hraje opět se Švédkou Listner, které podlehla na minulém turnaji v 1.kole. Večer jsme ještě stanovili taktiku- větší odvahu při liftovaném voleji a hry u sítě. V 1 setu se více kazí. Švédka opět i šidí, ale Katka se tentokrát nenechá zastrašit a zdárně jí to oplácí. Stav 2:5 v 1 setu, ale senzační obrat a vyhraný set 7:6, kdy Katka odvrátí celkem 5 setbolů. 2 setboly za stavu 5:6 a 3 setboly v tiebreaku za stavu 3:6. Ve 2 setu už na kurtě dominuje a vyhrává 6:1. Po zápase má obrovskou radost, kterou si zaslouží! A má konečně pocit, že jí to jde.

Kristýna ve stejnou dobu bojuje proti 3 nasazené Egypťance, která patří 68. místo na ITF. Má za sebou start na juniorském Australian Open a skalpy hráček Silich, Kudermentova, Benčič. Kristýna vyhrává po hodině set 7:6, snaží se hrát rychle, ale Egypťanka neúnavně dobíhá každý míč. Ve 2 setu Kristýna smečuje a přitomto úderu se jí láme raketa přesně v krčku v místě kde je cortex. Bojuje se, ale pár chyb navíc a 2 set získává soupeřka 3:6. Kristýna se mě ptá, jestli budou nové míče na 3 set. Vyhlíží je a ví, že s nimi bude hra rychlejší- přesně tohle potřebuje. Zápas trvá přes 3 hodiny, dneska konečně vidím, že Kristýna chce „umřít“ pro vítězství! Dlouho se tahají za stavu 2:2, následně přes dlouhé gamy je stav 3:2, 3:3, 5:3 a vítězství. Kristýna je hodně vyřízená, ale tohle vítězství potěší! Míří rovnou na oval, kde se vyklusává bosá na trávě.

Ve čtyřhře u děvčat probíhají povinná vítězství,, jen Domča s Nastiyou se trápí v supertiebreaku, ale zvládají to! Domča míří po zápase rovnou za fyzioterapeutem se zápěstím. Má namožené úpony od ramene až k zápěstí, kam dostala tejpy na celou paži.

Na závěr dne opět players party. Stejně jako v minulém týdnu míří mikrobusy do vzdálené restaurace. Jen program zpestřujeme karaoke a písní Pijeme Colu“ !
Zítra čtvrtfinále!

No comments: