Friday, September 14, 2007

Welcome ceremony - Tennis Europe Junior Masters 2007

Den začal jako obvykle snídaní v 9 ráno. Na můj vkus byla hodně sladká, žádná šunka, sýr, jen koláče, crossanty a ovoce. Dopoledne už byla teplota kolem 28 stupňů a slunko pálilo celý den. Na tréninkový set jsme na dnešek domluvili Chorvata Turidic, který bude hrát Masters do 16 let. Lukáš Vrňák vyhrál set 7-5 a poté jsme ještě půl hodiny trénovali sami. Musím říct, že hodné cenné na těchto turnajích jsou tréninky s ostatními hráči, kdy v průběhu dne se dá zahrát třeba tři sety s různými hráči s různými styly hry.

Oběd začínal po jedné odpoledne a během této doby dorazil Slovenský tým s trenérem Danielem Čálikem.. Jsme kamarádi a občas se potkáváme na turnajích a též je příjemné během turnajů s někým normálně pokecat. Carlos Boluda přijel s managerem a trenérem a hned jak to bylo možné, tak se přesunuli z tréninkového kurtu 1 na centrální kurt. Po oběde jsme ještě hodinu potrénovali sami Lukáš Vrňák a já.


Od šesté večer začínal kapitánský meeting, kde proběhlo losováni Tennis Europe Masters kategorie u14 a u16 a dostali jsme další informace k turnaji. V průběhu losováni všechny pobavil dotaz Srbského coache, když supervisor vylosoval jeho svěřence a on se hned zeptal " v kolik budou hrát" přitom ještě nebylo do losováno. 

Od sedmé pokračovalo na centrálním kurtu Welcome Ceremony a z jedné strany zaplněná tribuna aplaudovala při představováni každého hráče do mikrofonu, který pak musel nastoupit na kurt. Po slavnostním projevu nasledovala italská hymna. Největší aplaus měli samozřejmě italští hráči.

Pote následovala player s party s velkým rauntem jídla pro všechny. Byla též zajištěna živá hudba v podáni italské zpěvačky, o nedovolené karaoke jsme se postarali mi s Danielem Čálikem, později se přidala v italštině ředitelka z Tennis Europe. Sice náš zpěv byl otřesný, ale nikoho jsme neurazili a naopak atmosféra byla skvělá. Ještě jsme zavzpomínali s Danielem na náš incident na letišti v Istanbulu před čtyřmi lety, kdy naši hráči běhali po tamějším letišti s plastovými pistolemi v ruce a mířili na skupinku Japonců, kteří si začali lehat na zem a volali na ně od podlahy " don´t shoot me"...

Zítřejší program začíná od devíti ráno. Lukáš Vrňák bude hrát s Italem Del Astou a Jiří Veselý se Slovákem Vittek. Večerní program začíná v půl deváté večer pod umělým osvětlením a bude hrát Carlos Boluda s Italem Stucchi. 

No comments: