Friday, September 21, 2007

Terminal


Tak po dvou dnech cesty se dostavam k blogu. Po dlouhem baleni na cestu, a pozdnim ulozeni k spanku,nebyl nasledujici den, nic moc. Odlet z prahy presne v 8am, k tomu jsem na letisti, jeste stihl v duty free koupit packet karlovarskych susenek a vzit je sebou na palubu letadla. Kdyz jsme se blizili k letesti heathrow v londyne, zaznamenal jsem podle vychodu slunce, ze letadlo dela 3x po sobe, kruh v rozmezi 30 miles, jelikoz v letadle british airways i na kratke lety, mate display s obrazovkou, kde sledujete informace o letu. mimochodem, ale nedavaji noviny v letadle,coz me dost nastvali, i proto hodnotim czech airlines vyssi urovni, ale na kratke lety...... ale zpet, takze krouzime a krouzime, ne nad londynem, ale pred nim. Hodne casto sleduji na National Geographit letecke katastrofy s vysetrovanim o nestestich. Pochopil jsem tedy, ze letadlo, kdyz se priblizi na urcitou vzdalenost, to je tech 15miles, a nepristane,tak musi opet zpet do bezpecne vzdalenosti 30miles a zahajit opet priblizeni...V klidu jsem byl, do te doby nez to pilot s nami opakoval 3x, v poradu pak spadlo letadlo, protoze doslo palivo. "stejne asi odhlasim Nat. Geographie, protoze pak je clovek moc chytrej....kdyz zna skoro vsechny ty katastrofy a priciny padu letadel.
TERMINAL 1, tak takhle jsem si pripadal jak ve filmu s Tomem Hanks. diky v clenstvi v execute club british airways, jsem mohl vyuzit rychlejsi presun mezi terminaly, ale stejne me zuli i z bot. 4 hodiny mezi obchody na obrovske plose, kde se to hemzi lidmi... Spielberg by mel radost. Ve 12am otevreli gate 56, coz bylo uplne posledni gate a cesta 15minut by walk. Obrovske letadlo airbus ,byl uplne zaplnen, coz ale prekvapi, vetsinu passengeru tvorili duchodci. zavidel jsem bussines a first class, tem lidem co se tam rovnou mohli natahnout. na me zbyla economy se dvema indiankama u okna, ty se jeste pomodli, nez jsme vzletly. Letadlo se odlepi ze zeme a v tu ranu, omdlel jeden francouzsky turista, ktery sedel 3 sedadla pred mnou, stewardi pribihaji s kyslikovou maskou...."to neni film"... ted cekame co bude, pichaji mu inzulin a prinaseji cukr. Vse ok frenchman obzivl, dokonce dostal normalni barvu a odmita navrat zpet na letiste, pokracujeme v letu, ktery trva 9 hodin....jidla, piti je dost.filmu je nezpocet, vybiram Mr.Brooks a Fractura, u dalsich jsem usnul...
pristani ve vancouveru a shledani s rodinou mama a bratr...dlouho jsme se nevideli. Jelikoz je teprve 3pm, a potrebuji abych neusnul brzy, tak se jedeme podivat na hranice mezi canadou a usa smerem do Seattle... vecer je pak skvela vecere, horka jakuza..... a usinam v 8pm local time..ale probouzim se uz ve 12pm a pisi tento blog. v cesku je uz 10 am.pujdu si jeste lehnout, odpoledne letime do Las Vegas..

No comments: